Veelgestelde vragen Keelpastilles

Bewaar de pastilles in de oorspronkelijke verpakking beneden 25 °C. Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.

Plaats de pastille in uw mond en laat deze zelf oplossen. Slik de pastille niet door en bijt er niet op.

Gebruik 1 pastille per 2-3 uur. Maximaal 6 pastilles per dag voor volwassenen en jongeren, maximaal 3 pastilles voor kinderen vanaf 4 jaar.

Dit product is suikervrij.

Curalyn keelpastilles zijn geschikt voor vrouwen die zwanger zijn en vrouwen die borstvoeding geven.

De keelpastilles zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar.

Gebruik de keelpastilles voor verlichting bij schorheid, verlichting van overbelaste stembanden, productieve hoest en verlichting bij het ophoesten, bij keelpijn en jeuk in de keel. 

Gebruik de keelpastilles niet wanneer u overgevoelig bent voor één van de bestanddelen van de pastille, na de uiterste houdbaarheidsdatum of als de verpakking is beschadigd. 

Keelpijn kan verschillende oorzaken hebben. Meestal wordt het veroorzaakt door een verkoudheids- of griepvirus. Soms kan een bacterie ook de oorzaak van keelpijn zijn. Andere veelvoorkomende oorzaken zijn roken, veel keelschrapen of schreeuwen en het inademen van droge lucht.

Veelgestelde vragen Maagtabletten

Bewaar de tabletten in de oorspronkelijke verpakking beneden 25 °C. Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.

Gebruik 1-2 tabletten per keer. Kauw ze fijn in de mond of zuig de tabletten op voor een snellere werking.

Gebruik 1-2 tabletten per keer, maximaal 11 tabletten per 24 uur.

Brandend maagzuur kan verschillende oorzaken hebben. Het sluitspiertje tussen de slokdarm en maag kan verslappen door bepaalde voedingsmiddelen (pepermunt, chocolade, scherpe kruiden, koffie, sterke thee, zuur vruchtensap en koolzuurhoudende dranken), ouderdom, roken en alcohol. Teveel druk op de maag, zoals door teveel eten, overgewicht of zwangerschap, kan ook leiden tot brandend maagzuur. Brandend maagzuur kan ook veroorzaakt worden door een ‘breukje’ in het middenrif of een luie maag.

De maagtabletten zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Gebruik de tabletten bij brandend maagzuur en zure oprispingen. De stoffen in de tabletten, calciumcarbonaat en magnesiumcarbonaat, neutraliseren een teveel aan maagzuur.

Gebruik de maagtabletten niet wanneer u overgevoelig bent voor één van de bestanddelen van het tablet, wanneer uw nieren niet goed werken of als u last heeft van nierstenen. 

Maagzuur is een zuur in de maag dat de spijsvertering helpt om voedsel te verteren en bacteriën te doden. Als er teveel zuur in de maag zit, kan dit een vervelend branderig gevoel geven. Dit noemen we brandend maagzuur. Het maagzuur kan ook terugstromen in de slokdarm, dit noemen we oprispingen of refluxklachten.